Egg albumin

Nem szabad összetéveszteni az albuminnal (tojásfehérjével), az albuminok a vízben oldódó fehérjék olyan csoportja, amely a tojásfehérjében, valamint a tejben és a vérszérumban található. Minden albumint tartalmazó anyagot albuminoidoknak nevezünk. Bár a tojásfehérje elsősorban vízből áll, a tiszta és viszkózus anyag kb. 10% -a tartalmaz olyan fehérjéket, mint albuminok, globulinok és mucoproteinek. A tojásfehérje-protein számos élelmiszeripari termék értékes értékes alkotóeleme

Tojásalbumin fehérje

A tojássárgájától eltérően, a tojásfehérje nagyon kevés zsírt és koleszterint nem tartalmaz, így fontos alkotóeleme az élelmiszer-készítményben. Ez a tojás tömegének több mint felét teszi ki és kiváló fehérjeforrás. A fehérje egyszerű formája, a tojásfehérje-protein számos egyedi tulajdonsággal rendelkezik, amelyek rendkívül hasznosak a kedvtelésből tartott állatok eledelének gyártói számára.

Az emberi élelmiszer-minőségű tojásfehérje porított tojásfehérje, és kiváló kötőanyagként és keményítőként működik. Vonzó a halak számára és javítja a csalit 78% -os fehérjetartalmával.

A tojásfehérje 5% -a kombinálható a tejsavó 5% -ával olyan alapanyagkeverék előállításához, amely nem igényel folyékony tojást, és ezért lehetővé teszi más folyadékok felhasználását a csaliban.