Lactalbumin - más néven "savófehérje"

A laktalbumin, más néven "savófehérje", a tejben található és savóból nyert albumin. A laktalbumin sok emlős tejében található. Vannak alfa- és béta-laktalbuminok; mindkettő a tejben található.

A tudományos tanulmányok arra utalnak, hogy bizonyos típusú laktalbumin (tejsavófehérje) jelentősen javíthatja az immunreakciót és növelheti az állatokban a glutation szintjét, és antivirális (vírusok ellen), anti-apoptotikus (gátolja a sejthalált) és daganatellenes (rákok vagy daganatok ellen) ) tevékenységek emberekben.

Kiváló minőségű HNV tejfehérje-kötőanyag, kellemes tej illattal. Magas vízben oldódó aminosavak, például leucin, lizin, glumatikus és aszparaginsav.

Az ilyen összetevők vízben oldódó fehérjei a leghatékonyabb ponty táplálkozási között. A ponty könnyen felismeri ezt az összetevőt.

Ennek az összetevőnek az alkalmazása az alapkeverékben felgyorsítja a csali bontási folyamatát, ami nagyon jó szivárgást, oldódást biztosít a csali minden összetevőjével. Nagyon könnyen emészthető pontyoknak és halaknak és jelentős esszenciális aminosav tartalommal bír, tulajdonképpen kihagyhatatlan a bojli mixekből.  .

A adagolás 5-10%-ban alkalmazva a bojli főzési idejét jelentősen lecsökkenti.

Átlagos aminosav-tartalom (g / 100 g fehérje):

Alanine 5.1 Lysine 10.6
Arginine 3.0 Methionine 2.3
Aspartic acid 11.8 Phenylalanine    7.7
Cystine 2.5 Proline 5.4
Glumatic acid     18.9           Serine 4.9
Glycine 2.0 Threonine 5.4
Histidine 2.2 Tryptophan 2.4
Isoleucine 6.0 Tyrosine 3.6
Leucine 13.0 Valine 5.9